Smart Hotel

Smart Hotel – soluții propuse  se ridică la cele mai înalte standarde de calitate și confort. 

Ce este un Smart Hotel?

Smart Hotel este un hotel care oferă dispozitive conectate la internet. Acestea sunt capabile să comunice sau să interacționeze unul cu altul. Cu alte cuvinte, dispozitivele pot trimite sau primi date, făcându-le „smart”.

Capacitatea dispozitivelor de a comunica permite utilizatorilor să controleze multe elemente dintr-un singur punct de control. De exemplu : o telecomandă, un telefon smart, o tabletă sau un difuzor smart.

În plus, dispozitivele sunt capabile să găsească și să utilizeze informații pe internet. Cu alte cuvinte, permite să răspundă în mod inteligent la solicitările utilizatorilor.

De ce fiecare hotel ar trebui să devina un Smart Hotel?

În realitate, toată lumea din managementul hotelier ar trebui să acorde prioritate transformării hotelului într-un smart hotel.

Folosind o cameră smart, oaspeții controlează diferitele componente și pot configura camera exact așa cum le place. Drept urmare , le este mai rapid și mai ușor să obțină informații importante.

5 moduri în care smart hotelurile beneficiază proprietarii și oaspeții de hotel

Niveluri îmbunătățite de personalizare

Acces mai ușor la informații

Camere de hotel mai sustenabile

Întreținere și reparații preventive

Luare a deciziilor bazată pe date

Cum să-ți transformi hotelul într-un Smart Hotel

Adoptă controalele automate ale camerei din Smart Hotel-ul tău

În primul rând, pentru a creea un concept de smart hotel, trebuie implementată tehnologia IoT deoarece permite controale automate camerelor. 

De exemple : încălzirea, iluminatul și aerul pot fi controlate dintr-un singur punct de control. Dispozitivele sunt împuternicite să răspundă în mod smart la schimbările condițiilor.

Utilizați recunoașterea vocii

Difuzoarele smart au făcut ca hotelurile să adopte mai ușor ca niciodată tehnologia de recunoaște a vocii. Aceasta poate fi implementată în mai multe moduri interesante în camere. 

Un exemplu , difuzoare smart cu control vocal. Acestea oferă răspunsuri la întrebări și întrebări de informații turistice direct de pe internet. 

În mod similar , hub-urile smart înseamnă că utilizatorii pot reda muzică, pot schimba canalele TV sau pot stinge luminile prin comenzi vocale simple .

Conectați Smart Hub-uri la procesele de rezervare

Camere de hotel sunt conectate la hub-uri smart la procesele de rezervare ale hotelului. Acest lucru va asigura oaspeților acces la informații în timp real și pot rezerva ușor facilitățile hotelului din confortul camerelor.

Deci, ar putea să le permită oaspeților să rezerve o masă la restaurantul hotelului. Folosind o aplicație de pe smartphone-ul lor sau chiar de pe tableta oferită de hotel, vor putea face asta. Ar putea presupune, de asemenea, utilizarea difuzoarelor inteligente pentru a da comenzi vocale.

Astfel, oaspeții vor putea să rezerve locuri la curs, la sala de sport a hotelului sau să comande room service.

Facilitați o personalizare mai mare

Susținătorii soluțiilor pentru smart hoteluri citează adesea o personalizare mai mare ca un beneficiu esențial. Prin urmare, este important să acordăm prioritate acestui aspect. Smart room ar trebui să ofere dreptul oaspetelui sau serie de opțiuni care să facă experiența mai adaptată preferințelor sale.

De exemplu : să se permită oaspeților să selecteze anumite preferințe în aplicarea înainte de a se înregistra. În plus,hotelurile pot lua măsuri pentru a permite oaspeților să acceseze conturi personale pe Netflix, Spotify, Amazon, Google și Facebook.

Monitorizați de la distanță performanța dispozitivului

În cele din urmă , un avantaj major al creării unui smart hotel este capacitatea de a monitoriza performanța dispozitivelor.Un alt avantaj este de a interveni mai devreme atunci când acestea prezintă semne de deteriorare, uzură sau defecțiune. Rezultatul este economisirea banilor pentru reparații mai costisitoare și mai puține camere scoase din uz.

Prin urmare, una dintre cele mai bune modalități de a vă transforma hotelul într-un smart hotel este să profitați de această posibilitate și să monitorizați distanța performanței de bază a dispozitivului.

Hotelurile experte în tehnologie au introdus modalități de alertă personală atunci când anumite dispozitive încep să sufere probleme de performanță. 

Caldura
Căldură

Temperatura și viteza ventilatorului pot fi setate pe panoul tactil asociat, iar încălzirea și aerul pot fi controlate. In plus, contactul magnetic fără fir asigură oprirea încălzirii sau răcirii atunci când se deschide o fereastră.

iluminat
Iluminat

Iluminarea poate fi controlată atât prin utilizarea întrerupătoarelor clasice la noptieră, cât și prin intermediul panoului tactil asociat GHST.

comutare
Comutare

Toate circuitele și luminile dintr-o cameră pot fi comutate. Circuitele selecte pot fi controlate de la distanță – de ex. de la recepție sau de la o aplicație smartphone.

blindari
Blinduri

Prin panoul asociat, este posibilă deplasarea jaluzelelor sau a obloanelor, dar și tragerea tuturor jaluzelelor dintr-o dată cu un buton.

ventilatia
Ventilația

Ventilația este controlată pe baza unui detector de mișcare. După oprirea luminilor din baie, ventilatorul se oprește. Nu deranjează și nici nu trezește pe alții.

nu deranjati
Nu deranjați/Cameră liberă

Acestea pot fi selectate pe panoul asociat, fără a fi nevoie să atârnați semnele de pe ușă în afara camerei.